Sider

mandag 28. februar 2011

Kortholdere

Da har jeg sydd to kortholdere til...
Den ene ble bestilt av mamma, hun har det gamle sertifikatet som er et hakk større enn det en får nå (hun fikk aldri bytta det inn!!). Så jeg tok utgangspungt i mønsteret til Lisa Cox og lagde en ny utgave av kortholderen.
På den ene siden er det plass til det store kortet, og den andre to lommer til kredittkort osv...
Den andre er i vanlig størrelse, dvs plass til fire vanlige kort.
Stoffene er fra S&S, og Quiltefryd.

fredag 25. februar 2011

Luer luer...stadig flere!!

Da ble det noen til...
Den med grønne ugler (fra S&S) og edderkoppnett (fleece fra syskrinet), skulle være til Anders, men den ble for liten. Er vel egentlig str 1-2 år. Tror jammen han har vokst litt jeg... I allefall får jeg gi den bort ved en passende anledning.
Den i brun fleece er til min mor, etter ønske. Og den i lilla og rosa fleece er bestilt av ei venninne av meg.
Håper de faller i smak :)

Kameraveske og mobilholder i ett...

Hender det er litt plundrete å finne mobilen eller kameraet i veska, så jeg fant ut jeg ville ha et etui som kunne beskytte begge samtidig, og som det ville være lettere å finne kjapt.
Etuiet har to lommer, en på hver side, med glidelås. Det er ca 10 cm bredt, og 15 cm høyt.
Stoffet her er også fra Åhlens, og mønsteret er mitt eget :-D
Og har du bare med en av de to kan du jo ha kort og penger i den andre lomma...

Liten veske... super ved reiser!

Jeg har akkurat vært på tur, og trengte noe til å ha pass og det viktigste lett tilgjengelig. Så da ble det hastesydd en liten veske akkurat til dette formålet.
Resultatet ble en veske med tre rom med glidelås. Ett til å ha passet og reisepapirene i, ett til å ha mobil i, (ev kort og penger). Og ett til å ha kamera i og litt snacks i pluss lipsyl mm...
Den er 13 cm bred, 20 cm høy og kan stå når den settes på bordet. Hank til å ha rundt håndleddet og liten karabinkrok hvis noe trengs å festes på den.
Stoffet jeg har brukt er fra Åhlens.
Mønsteret er mitt eget, det ble til ettersom jeg sydde...

tirsdag 15. februar 2011

Veske i gave - med tegning på!

Tilde ønsket seg en veske i Hello Kitti stoffet, men med egen tegning på.
Hun har da tegnet på bomullslerret fra S&S, med tekstiltusjer også derfra. Tegningen ble strøket og da fiksert, og sydd på skråbond rundt. Hello Kitti stoffet er fra Jysk.
Veska lagde jeg etter størrelsen på tegningen, den ble ca like stor som A4. Det er en stor lomme med glidelås i lokket og nøkkelsnor sydd fast inni veska.
Jeg håper den faller i smak :-D

lørdag 12. februar 2011

Praktisk reiseetui til smykker...

Da ble jeg endelig ferdig med noe jeg har trengt lenge, det er så lett å miste smykker når en er på tur, og ikke alltid så lett å legge de lure steder hvor de ikke skal bli glemt!!
Jeg har sett flere typer av slike etuier, men ingen som jeg ville ha. Jeg ville ha to rom med glidelås og noe å feste ringer i. Og den skulle ikke ta så stor plass.
Den jeg lagde er 23cm lang og 12 cm høy. Når den brettes blir den 7,5 cm bred.
Jeg valgte å sy skråbond rundt, den kan jo så klart vrengsyes også. Ellers har jeg brukt D-ring og karabinkrok, men det kan jo brukes trykknapp i stedet.
Mønsteret er jo eget. Stoffene er fra Quiltefryd.

torsdag 10. februar 2011

Sminkepung

En sminkepung til i to stoffer fra Quiltefryd. Ble inspirert av forrige hvor jeg kombinerte to stoffer.
Eget mønster.

En kjapp lue til

Da ble det en lue til til Helene, hun ville ha en i lilla polarfleece og den supermyke blomstrete fleecen fra syskrinet som jeg desverre straks er tom for. Da tenker jeg hun har nok luer for en stund hehe!

Oppdrag - to luer og en sminkepung...

Fikk i oppdrag å sy en voksenlue (i grønn pilarfleece), en barnelue ( i orange polarfleece og bilstoff fra Cethodesigns som gutten plukket ut selv), og en sminkepung etter ønsket stoffvalg (fra Quiltefryd). Polarfleecen er fra S&S.
Alle mønstrene er mine egne!
Overraska over stoffvalget på barnelua men når den ble ferdig ble den jo kjempetøff... må bli flinkere selv til å ta sånne sjangser!!!
Her er noen bilder:


Og de som skulle ha disse ble glade og fornøyde :-D

mandag 7. februar 2011

Kortholdere...

Da har jeg prøvd meg på et par forskjellige kortholdere, fant tutorials på nettet. Den første jeg prøvde på er mønsteret fra Novita Estiti:

Den neste jeg sydde ble jeg mer fornøyd med, her er mønsteret fra Lisa Cox:

I den første kortholderen har jeg brukt stoff fra S&S, Cethodesigns og Quiltefryd.
I den nederste er det bare stoff fra Quiltefryd,

tirsdag 1. februar 2011

Tunika til Helene

Har lenge tenkt på å sy tunika til Helene, men først nå kom jeg igang og den ble sydd nå i helga som var. Mønsteret er fra Ottobre, og minste str var 128 så det måtte det bli. Kanskje litt stor for henne men siden det er en tunika går det bra. Hun får ha en genser under tenker jeg :-D
Stoffet er rutet dobbel voile fra S&S. Har planer om å sy en til i tynt olastoff siden...